de juiste procesparameters optimaliseren

Uitvalanalyse

Vele parameters beïnvloeden de kwaliteit van een spuitgietproces en het eindproduct daarvan. Om een constante kwaliteit van het eindproduct te waarborgen en tot een robuust proces te komen, moet een spuitgietproces stap voor stap worden opgebouwd. Iedere stap kan apart worden geanalyseerd en geoptimaliseerd. Waar te beginnen als het uitvalpercentage hoger is dan de beoogde doelstelling?

Maes Insights beschikt over het overzicht, de kennis en de ervaring om het spuitgietproces stap voor stap te overzien en te optimaliseren. Waarom worden producten afgekeurd waar zit nu echt de oorzaak? Maes Insights zoomt in op de facetten waarop het eindproduct uiteindelijk niet aan de gestelde eisen voldoet. We bepalen door welke procesparameters deze facetten kunnen worden beïnvloed. We analyseren de achtereenvolgens genomen stappen en beschrijven deze in een flowchart. Zo komt het daadwerkelijke probleem in beeld.

Na uitvalanalyse volgt procesoptimalisatie vanzelf. De betreffende procesparameters zijn nu immers in beeld en kunnen worden bijgesteld. Maes insights beschikt over Scientific Process Engineering Software waarmee de optimale procesparameters turn-key kunnen worden berekend. Uit de praktijk blijkt de grote betrouwbaarheid van deze aanpak: de voorspelde variatie in bijvoorbeeld productgrootte bleek door de berekeningen met een nauwkeurigheid van 0,165% correct te zijn voorspeld. Zo kun je van te voren vaststellen of een proces aan de eisen zal voldoen en productuitval minimaliseren.

Een aantal voordelen van uitvalanalyse:

  • procesoptimalisatie
  • tijdwinst
  • minder productuitval
  • hogere opbrengsten

Onze klanten

Over onze services

0031 73260 0010

info@maesinsights.nl

Contact Form