Skip to main content

Introductie Extruderen

Extruderen is een veel gebruikte techniek in de kunststofverwerkende industrie. Denk daarbij aan de productie van plastic tassen of flessen. Het principe is eenvoudig en toch komt er heel wat bij kijken. De cursus ‘Introductie Extruderen’ is ontwikkeld om de beginselen en terminologie van extruderen op een eenvoudige manier uit te leggen. Iedereen die interesse heeft in kunststofverwerking kan deze cursus volgen. Bijvoorbeeld inkoop- en verkoopmedewerkers, ondersteunend stafpersoneel, medewerkers met communicatieve of technisch commerciële functies. De wijze van lesgeven wordt op het opleidingsniveau van de deelnemers afgestemd. De Maes Insight trainers leiden al vele jaren met succes medewerkers uit de kunststofindustrie op. Onze docenten kennen de werkvloer. Zij behandelen de leerstof kort en bondig, interactief uitgaande van de praktijksituatie van de deelnemers.

Meer informatieREGISTREER VOOR DEZE OPLEIDING

Extruderen 1

Extruderen is een veel gebruikte techniek in de kunststofverwerkende industrie. Het principe is eenvoudig en toch komt er heel wat bij kijken. Tijdens de cursus ‘Extruderen 1’ wordt algemene basiskennis bijgebracht van het extrusieproces, van kunststoffen, van de machine en van de procestechnieken. Om op de werkplek het optimale rendement te halen is het belangrijk om van begin af aan een juiste methodiek te leren. Tijdens de opleiding ‘Extruderen 1’ leren de cursisten de machine en het productieproces stap voor stap begrijpen. De Maes Insight trainers leiden al vele jaren met succes medewerkers uit de kunststofindustrie op. Onze docenten kennen de werkvloer. Zij behandelen de leerstof kort en bondig, interactief uitgaande van de praktijksituatie van de deelnemers.

Meer informatieREGISTREER VOOR DEZE OPLEIDING

Extruderen 2

De opleiding Extruderen 2 is erop gericht diepgaand inzicht te krijgen in het extrusieproces. In deze cursus diepen we de leerstof van de cursus Extruderen 1 verder uit, om op de werkplek een optimaal rendement te behalen. We zoomen in op de instelling van de verschillende parameters en de invloed hiervan op het proces. Om een constante kwaliteit van product en proces te waarborgen, is het noodzakelijk om het extrusieproces gestructureerd op te bouwen. Na deze cursus kennen de cursisten de invloed van verschillende procesparameters en kunnen zij het extrusieproces van A tot Z zelfstandig inregelen. De Maes Insight trainers leiden al vele jaren met succes medewerkers uit de kunststofindustrie op. Onze docenten kennen de werkvloer. Zij behandelen de leerstof kort en bondig, interactief uitgaande van de praktijksituatie van de deelnemers.

Meer informatieREGISTREER VOOR DEZE OPLEIDING

Extruderen 3

De opleiding Extruderen 3 sluit aan op de opleidingen Extruderen 1 & 2. Deze training  richt zich vooral op praktijksituaties. Door de hoge interactiegraad van deze cursus is het belangrijk dat de cursist ruime ervaring heeft met extruderen. Tijdens de opleidingen Extruderen 1 en 2 leerden de deelnemers het extrusieproces grondig kennen. Nu zoomen we nog verder op de procestechnieken in. De deelnemers krijgen de mogelijkheid machine-instellingen en procesparameters te wijzigen en het effect daarvan proefondervindelijk uit te testen; vaak is hier in de werkpraktijk geen tijd voor. We behandelen het analyseren en oplossen van veel voorkomende problemen. De Maes Insight trainers leiden al vele jaren met succes medewerkers uit de kunststofindustrie op. Onze docenten kennen de werkvloer. Zij behandelen de leerstof kort en bondig, interactief uitgaande van de praktijksituatie van de deelnemers.

Meer informatieREGISTREER VOOR DEZE OPLEIDING

Troubleshooting extruderen

Het extrusieproces wordt beïnvloed door veel factoren. Variërende omstandigheden en fluctuerende parameters kunnen problemen veroorzaken. De cursist leert in deze praktijkgerichte cursus die problemen te analyseren en op gestructureerde werkwijze te verhelpen. De opleiding Troubleshooting Extruderen kan in-company worden gegeven aan het integrale productieprocesteam. Daarbij stellen we een zogenaamde “troubleshoot guide” op waarin alle kennis over voorkomende problemen en hun oplossingen wordt vastgelegd. Een waardevol document voor de toekomst. De Maes Insight trainers leiden al vele jaren met succes spuitgieters op. Onze docenten kennen de werkvloer van de kunststofindustrie. Zij behandelen de leerstof kort en bondig, interactief uitgaande van de praktijksituatie van de deelnemers.

Meer informatieREGISTREER VOOR DEZE OPLEIDING

Blaasvormen

Met behulp van extrusieblazen worden holle voorwerpen gemaakt zoals flessen, potten of jerrycans. De opleiding Blaasvormen behandelt de kunststoftechnologie die bij dit proces komt kijken. De deelnemers leren het blaasextrusieproces gestructureerd op te bouwen en adequaat en veilig te begeleiden, resulterend in optimalisatie van kwaliteit en kwantiteit. Niet iedere kunststof is geschikt voor dit specifieke verwerkingsproces. We gaan in op de materiaaleigenschappen van verschillende kunststoffen en op de procesparameters die daarop van invloed zijn. Na de opleiding Blaasvormen zijn de deelnemers in staat het gedrag van kunststoffen in het blaasextrusieproces te verklaren en procesverstoringen te verhelpen. De Maes Insight trainers leiden al vele jaren met succes medewerkers uit de kunststofindustrie op. Onze docenten kennen de werkvloer. Zij behandelen de leerstof kort en bondig, interactief uitgaande van de praktijksituatie van de deelnemers.

Meer informatieREGISTREER VOOR DEZE OPLEIDING

Statistische Procesbeheersing

Veel facetten van het extrusieproces kun je inzichtelijk maken met getallen, oftewel numerieke data. Met behulp van Statistische Procesbeheersing kun je de productievoortgang zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin waarborgen. Dat werkt sterk motiverend en kosten reducerend. Om dit te bereiken maakt de cursus Statische Procesbeheersing de cursisten wegwijs met meetinstrumenten en statistiek. Statistiek is een methode om numerieke data te verzamelen, te bewerken, te interpreteren en te presenteren. Naast algemene basiskennis over kwaliteit en het meten daarvan, leert de cursist kwaliteitsproblemen in de praktijksituatie te analyseren en oplossen. De Maes Insight trainers leiden al vele jaren met succes extrusie-operators op. Onze docenten kennen de werkvloer van de kunststofindustrie. Zij behandelen de leerstof kort en bondig, interactief uitgaande van de praktijksituatie van de deelnemers.

Meer informatieREGISTREER VOOR DEZE OPLEIDING

U wilt meer informatie over onze trainingen spuitgieten?

Laat hier uw gegevens achter. We nemen contact met u op over de mogelijkheden.


    • Heel veel branchekennis
    • Groot relatienetwerk
    • Uw spuitgietmakelaar
    • Hoog ondersteuningsniveaus
    • Kwaliteit opleiding niveau hoog