optimalisatie van bedrijfsprocessen in de kunststofindustrie

Over Maes Insights

Maes Insights gaat voor kunststof!

Scientific Molding Solutions

Maes Insights levert consultancy, opleidingen en software aan de kunststofindustrie om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Wij opereren onafhankelijk van toeleveranciers en gaan exclusief voor de beste oplossing, pragmatisch en klantgericht. Wij richten ons daarbij op zowel de technische als de menselijke kant: een verbeterslag qua ontwikkelings- en productieproces zal immers door de werkvloer geïmplementeerd moeten worden. Dat is een proces op zich! Wij gaan ervoor om de mogelijkheden van kunststof optimaal te benutten tegen minimale kosten.

 

Maes Insights biedt de kunststofindustrie inzicht in de mogelijke keuzes, de markt, materialen en processen. Werkzaam in de praktijk zag Robert Maes innovaties vaak vertraging oplopen, meer geld kosten dan nodig, of zelfs volledig mislukken. De oorzaken zijn divers. Vanuit de markt is behoefte aan verandering, aan geoptimaliseerde processen en kortere doorlooptijden. Soms ontbreekt het organisaties aan specifieke kennis; de laatste jaren zijn de mogelijkheden in de kunststofproductie exponentieel gegroeid. Zowel qua techniek als qua bedrijfsvoering.

 

Maes Insights werd opgericht door Robert Maes. In dit bedrijf bundelt hij met zijn partners hoog-specialistische all-round expertise op het gebied van kunststoffen. Waardevolle praktijkkennis én de laatste wetenschappelijke inzichten stellen zij beschikbaar vanuit het opleidingencentrum Co & Efficient. Ook levert Maes Insights software om met behulp van scientific engineering alle procesparameters optimaal op elkaar af te stemmen. Van ontwerp tot realisatie van hoogwaardige kunststofproducten: Maes Insights levert kennis en ondersteuning om innovatie concreet vorm te geven én te realiseren.

Maes Insights Consultancy

Maes Insights verbindt kennis met pragmatisch inzicht gebaseerd op jarenlange praktijkervaring. Als onafhankelijke partner zijn wij u graag van dienst om uw processen te optimaliseren. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kennen de mogelijkheden en complexe kanten van bedrijfsvoering in de kunststofindustrie in al zijn facetten. Wij adviseren u graag over bijvoorbeeld productontwikkeling, process development en continue improvement. Wij leveren maatwerk en sluiten aan bij de behoefte van de klant.

Maes Insights kan een reële inschatting maken van de maakbaarheid van uw innovatie. We kunnen verschillende managementtools inzetten zoals o.a. 6 sigma, Dmaic, SMED, 5s+1. We zijn in staat om projecten in zijn geheel ‘adopteren’, of op deeltrajecten te ondersteunen met bijvoorbeeld (3D) engineering, rapid prototyping of tooling development. Met objectieve praktijkanalyses en state of the art inzicht in kunststoffen en verwerkingsprocessen zijn wij u van dienst om uw innovatieve slagkracht te verbeteren.

Maes Insights Consultancy is u graag van dienst om:

 • uw proces van design tot en met realisatie te beheersen, versnellen en optimaliseren
 • de integrale kostprijs te minimaliseren
 • uw kans op commercieel succes te vergroten

 

Maes Insights Opleidingen

Vanuit ons opleidingencentrum Co & Efficient leveren wij maatwerk opleidingen voor iedereen in de kunststof verwerkende industrie. In onze cursussen combineren we training met entertainment. Dat noemen wij bij Maes entertrainment. Dit resulteert in interactieve, effectieve én pragmatische cursussen waarin u de laatste inzichten leert toepassen in uw dagelijkse praktijk. Al meer dan 1500 mensen gingen u voor!

Onze trainers kennen de werkvloer en hebben veel ervaring als instructeur in de kunststofindustrie. De cursussen van Maes Insights bieden u de laatste wetenschappelijke inzichten geïllustreerd door hun toepassingsmogelijkheden. Wij denken dat volwassenen makkelijk leren zolang de juiste mix van theorie en praktijk wordt aangeboden, met ruimte voor humor. De trainers behandelen de leerstof kort en bondig uitgaande van de praktijksituatie van de deelnemers. Wij geven inventief en intensief les zodat u het geleerde direct in praktijk kunt brengen.

Maes Insights Cursussen zijn:

 • gebaseerd op jarenlange praktijkervaring
 • toegesneden op de dagelijkse praktijk van de deelnemers
 • up to date en nemen de laatste ontwikkelingen mee
 • realistisch en beantwoorden aan de behoeften van de werkvloer
 • interactief, toepasbaar en effectief

 

Maes Insights Software ( Nautilus validation software)

Nautilus Process Engineering Software brengt de toepassing van de laatste wetenschappelijke inzichten onder uw handbereik. Van ontwerp tot realisatie van hoogwaardige kunststofproducten: alle parameters van de processen die hierbij komen kijken kunnen wetenschappelijk worden berekend en optimaal op elkaar worden afgestemd. Van opslagprocedures tot spuitgietmachine instelling, van ruw product tot eindproduct: geen toegewijd giswerk meer maar de toepassing van harde wetenschap en geavanceerde meettechnieken.

De beschikbaarheid van wetenschappelijke software maakt een ware revolutie in de kunststofindustrie mogelijk. Zowel het ontwerp als de ontwikkeling van productieprocessen kan naar een hoger niveau worden getild, resulterend in zeer betrouwbare productielijnen. Het effect van alle mogelijke variaties en instellingen kan in no-time worden vastgesteld. De betrouwbaarheid van deze aanpak? In de praktijk bleek dat de variatie in bijvoorbeeld productgrootte met een nauwkeurigheid van 0,165% werd voorspeld.

Voordelen van het gebruik van Nautilus Software:

 • betrouwbare processen
 • hogere opbrengsten
 • minder afval
 • snellere productontwikkeling
 • minder procesveranderingen
 • minder interventies
 • kortere doorlooptijden
 • superieure kwaliteit

 

Robert Maes

Eind jaren tachtig hield Robert Maes als puber een kunststofproductiehal schoon. Nu beschikt hij samen met zijn partners over hoogspecialistische kennis en adviseert hij besluitvormers in de kunststofindustrie. Letterlijk op de werkvloer begonnen weet Robert precies waar hij over praat. Hij kent de laatste wetenschappelijke inzichten en de nieuwste mogelijkheden voor de kunststofindustrie. Die kennis brengt hij graag en met succes over, zowel qua techniek als bedrijfsvoering. Zijn gedrevenheid en oprechte passie voor kunststof maakt hem bij uitstek geschikt als partner in innovatie.

Onze klanten

Over onze diensten

0031 73260 0010

info@maesinsights.nl

Contactformulier